Personuppgifter
Talartyp:
Talare
Områden:
Arbetsglädje, Friskvård, Personlig utveckling
Om mig:
Talar om stress och utbrändhet

Andreas Piirimets var den hypereffektive IT-konsulten som efter 15 år av högt tempo och flera kollapser slutligen blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Idag har han bytt spår och talar om hur vi kan undvika stress och utbrändhet. Andreas vill vara på plats innan det smäller.


Varför en föreläsning om stress?

Finns det en ambition att undvika sjukskrivningar på kontoret? Är målet att öka kvaliteten i kundleveranser genom att minska överbelastning och stress? Eller behövs det inspiration till effektivare arbetsmetoder och mer arbetsglädje? Forskarna är överens om att vi kan förebygga stress och utbrändhet. Ett sätt är att skaffa rätt kunskaper, verktyg och insikter om ämnet.


Varför anlita just Andreas?

Med god pedagogik och lättsamhet sammanfattar Andreas aktuell hjärn-, sömn- och stressforskning på ett populärvetenskapligt sätt. Utifrån forskning och egna erfarenheter ger han konkreta tips och strategier kring hur vi hanterar många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Verktygen riktar sig till både organisationen och individen och handlar om hur vi kan undvika utbrändhet och sjukskrivningar.


Ur innehållet

Hjärnan – Varför hjärnan blir skadad under stress och hur vi undviker det
Kontroll – Alla dessa bollar, mail, ångest och oro – så får vi kontroll över dåtid, nutid och framtid.
Självkänsla – Därför är självkänslan ett försvar mot stress och hur vi bygger en stark sådan
Sömn – Hur kroppen repareras och varför vi vaknar mitt i natten och är stressade
Effektivitet och lugn – Hantera stress i hetsig kontorsmiljö och varför vi borde göra en sak i taget
.. och mycket mer.


Språk

Svenska och engelska.
Sagt om mig:
En riktigt inspirerande och engagerande föreläsning!

Andreas var verkligen kunnig inom området, lyfte fram bra exempel och övningar som gav oss alla en tankeställare. Vi fick även med oss flera bra tips på hur vi kan förändra vår vardag i vår konsultverksamhet. Kan varmt rekommendera Andreas till andra företag!

Erik Börjesson, Capgemini