Personuppgifter
Talartyp:
Talare
Områden:
Arbetsglädje, Kommunikation, Ledarskap, Strategi, Teambuilding, Värdegrund
Om mig:
Jag älskar intern kommunikation! Det är därför jag föreläser. Jag vill att människor ska känna mer engagemang i sina liv och i sitt arbetsliv. För livet är kort.

Min drivkraft som föreläsare föddes när jag själv gick vilse i prestationerna, kraven, stressen, de tunga styrdokumenten med många ord men som ingen läste. Det förvånade mig att se hur långt avståndet kunde vara mellan ledningen och medarbetare och mellan huvudkontor och verksamheterna. Det förvånade mig att se att människor, det mänskliga i oss inte fick större fokus på jobbet. Eller hur människor gömde sig bakom sin titel – rädda av att avslöja vem de egentligen var.

Jag har egentligen bara ett budskap – sen rymmer det hundratals verktyg och metoder för att lyckas. Men budskapet är enkelt: människor är det viktigaste kapitalet som finns. Och den interna kommunikationen med och mellan människorna avgör den externa framgången. Mår medarbetarna bra gör kunderna också det.

Jag har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, utbildad vid Umeå Universitet och vid Södertörns högskola. Därutöver är jag vidareutbildad inom Praktisk Processledning, Projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och Medieträning (Berghs School of Communication.)

Jag har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och är idag kursansvarig på Berghs School of Communication. Jag är också verksam konstnär och har både ateljé och kontor i Gustavsbergs hamn.
Sagt om mig:
"Anna Almberg har en förmåga att på ett pedagogiskt och inspirerande sätt förmedla internkommunikationens komplexa mekanismer. Med stort engagemang och lång praktisk erfarenhet får Annas föreläsningar på Berghs studenternas högsta betyg”

-Jeanette Fors-Andrée, Krishanterare, medietränare och medierådgivare
Mobil:
0703-03 90 96