Några snabba frågor till Aron inför Sommar i P1

av | jul 24, 2017 | Aktuellt, Nyheter

Vi på föreningen för talare är mycket stolta över att en av  våra medlemmar sommarpratar i år. Vår ordförande Anders ställde några snabba frågor till Aron.

Vad driver dig som föreläsare?

-I början var det en egokick. Det är fortfarande kul och inspirerande att stå på scenen men den stora glädjen kommer när jag kunnat påverka människor att verkligen göra förändringar. När det kommer ett mail några månader senare där människor verk!ligen gjorde det dom drömt om. När de skriver att de lyssnade på en föreläsning, blev inspirerade, fick en ide och genomförde den. -Nu har vi också bestigit Kebnekajse!

Vad är skillnaden mellan att förbereda sig för ett sommarprat och en ”vanlig” föreläsning?

-Det är mycket som påminner om en vanlig förberedelse. Planering, öva och slipa på budskapet.  Det som skiljer är att jag är van att arbeta med mycket bilder och videoklipp och nu har jag bara rösten att jobba med. Det krävs att jag förklarar mer och bättre.

Hur förbereder du dig inför en föreläsning?

-På samma sätt som en elitidrottare. Jag vill alltid prestera så för att komma in i rätt tillstånd och att vara 100% fokuserad.  Givetvis skapar jag presentationen utifrån kundernas önskemål och övar på innehållet innan tillfället. Men väl på plats brukar jag slå mig själv på bröstet, köra några armhävningar och låta adrenalinet pumpa runt i kroppen. Intala mig själv:  -Nu gäller det! In och kör!

Har du några förebilder som föreläsare?

-De flesta svenska föreläsare jag hört är skickliga. Om jag ska nämna några så tycker jag att Lisa Ekström och Kjell Enhager är extra skickliga. Internationellt är det givetvis Antony Robbins som kan hålla igång publiken i flera dagar i sträck.

Vad är det som de föreläsarna gör för att lyckas?

-De har alla ett tydligt budskap som de vill få ut. Hur de fångar publiken, hur de paketerat innehållet och hur de förmedlar det på sitt eget sätt.

Vi tackar för pratstunden och önskar dig all lycka med det du tar dig för framöver!

-Tack så mycket!

Vid pennan Anders Lundin som kommer att sitta klistrad vid radion den 1 augusti klockan 13.00. Om du inte orkar vänta så kan du redan nu lyssna på vår medlem Björn Lindeblad som sommarpratade 2012.

Länkar:

Arons webplats
Sommar i P1
Sommar i P1 med Björn Natthiko Lindeblad
Fotot på Aron är taget av Anders Lundin (CC BY-NC-ND)

Aron Andersson

Äventyrare och författare

Aron  Anderson, född 26 januari 1988 i Stockholm, föreläsare, äventyrare och ambassadör för Barncancerfonden. Som första person i rullstol har Aron bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, han har simmat 37 kilometer över Ålands hav, armcyklat från Malmö till Paris och skidat 300 kilometer över Antarktis till Sydpolen. Bland mycket annat!

Hans unika erfarenheter har lärt honom hur viktigt det är med stark laganda och positiv mental inställning. Och att det inte alltid är målet som är viktigast.
Konsten är att kunna njuta av vägen dit.

Nu står han inför nya spännande utmaningar som att fylla globen som föreläsare och att sommarprata i P1.