Intranät

Glömt dina uppgifter?

Medlem Ulrika Sedell

Ledarskap

Med värme, humor och allvar föreläser Ulrika Sedell om ledarskap och självledarskap. Utifrån hennes bok Bortom glastaket beskrivs vad som krävs för att uppnå jämställda strukturer och ett värderingsstyrt ledarskap. Vidare hur flexibilitet och förändringsvilja ökar i verksamheten genom att känslan av egenmakt ökar hos individen. Ulrika föreläser, processleder grupper och handleder chefer.

Ulrika Sedell är beteendevetare, entreprenör, författare och föreläsare. I sina föreläsningar belyser hon ledarskap och förutsättningar för att ledarskap ska leda till en välmående, flexibel och högpresterande verksamhet. I föreläsningen varvas humor och konkreta verktyg som deltagarna direkt efter föreläsningen kan applicera i sina liv och i verksamheten.

Ulrika har 20 års erfarenhet av att utveckla ledarskap som konsult, vd för konsultbyråer, hr-ansvarig och utbildningsansvarig. Med stor passion för värderingsfrågor, livsbalans och jämställdhet har hon framgångsrikt använt det som medel för att nå resultat både i egna bolag och som konsult i andras.

I föreläsningarna talar Ulrika bland annat om resultatet i hennes bok Bortom glastaket och vad som gynnar kvinnor att nå toppen, ger tips för karriär och lär ut metoder för personlig utveckling. Vidare om vilket ledarskap som korrelerar med välmående och ökad produktivitet och ger beprövade modeller för ledarskapsutveckling. Ulrika varvar alltid anekdoter, forskning, interaktiva övningar och egna erfarenheter.

Författare till Bortom glastaket (Liber, 2015)
Fil kand ledarskap och organisation
Certifierad coach
Certifierad mindfulnessinstruktör
ACT handledare

Ulrika anpassar alla uppdrag utifrån uppdragsgivarens förväntade resultat. Några tidigare föreläsningar:
En framtid bortom glastaket
Att leda förändring, inte styra människor
ACT – en evidensbaserad metod för att öka välmåendet och sänka stress i organisationen.
Mindfulness på arbetsplatsen

Svenska

Ericsson
Ledarna
Peab
Management Events Sweden AB
Svenska Kyrkan

Workshopledare/facilitator

Skräddarsyr ledarskapsprogram, workshops och faciliterar processer.

Sagt om Ulrika

"Den som vill spräcka glastaket gör bäst i att lyssna på Ulrika Sedell. Hon har inte bara varit med och skrivit den viktiga boken Bortom glastaket, hon är dessutom en fantastisk talare. Med humor, närvaro och allvar ger hon kvinnor och män råd om hur vi skapar förutsättningar också för kvinnor att utnyttja sin potential."

Per Schlingmann, Per Schlingman AB