Intranät

Glömt dina uppgifter?

Medlem Marie Niljung

Arbetsmiljö, Friskvård, Arbetsglädje

Psykisk hållbarhet. Psykisk livräddning.

Jag har egen erfarenhet då båda mina föräldrar dött av psykologiska olycksfall. Hade jag vetat mer då, hade det inte skett. Med ökad kunskap minskar vi de psykologiska olycksfallen.

Min livsmission är att rädda liv och minska lidande. Ingen väljer sin sjukdom och ingen väljer att ta sitt liv. Vi kan alla rädda liv genom ökad kunskap och mod. Våga fråga. Våga lyssna. Våga agera.  Kunskap och mod behövs för att våga agera när något inte stämmer.

Min kompetens kommer från uppdrag som rehabkonsult, HR-specialist, personlig handläggare inom sjukförsäkringen på Försäkringskassan, fackligt uppdrag inom SACO, utbildad personalvetare och diplomerad kock, arbeten inom hotell- restaurangbranschen och mitt ideella arbete inom Suicide Zero.

MARIE NILJUNG tilldelades priset ”Årets Sola” av Karlstads kommun 2016.

Ur motiveringen:
”Marie Niljung har ett stort engagemang i arbetet med att sprida kunskap om självmord där Värmland ligger högt i den stigande statistiken. Maries energi och goda människosyn gör att det känns hjärtligt och ärligt i möten med henne, men hon jobbar också ständigt med att öka resurserna för att fler ska få kunskap om hur man ska arbeta för att hjälpa personer som vill ta sitt eget liv. Maries engagemang har bidragit till att frågan kommit i centrum.”

Sagt om Marie

”Marie är en av de mest engagerade och handlingskraftiga människorna jag känner. Hon är smart och har hjärtat på rätt ställe. En naturkraft.”

Christian Dahlström, Sinnesjukt produktion