Intranät

Glömt dina uppgifter?

Medlem Göran Davidsson

Teambuilding, Värdegrund, Ledarskap

Varför jag gör det jag gör!

Utbildade mig till lärare i Umeå 1977-79. Började mitt yrkesliv som mellanstadielärare på 80-talet. Under åren har jag kompetensutvecklat mina förmågor med fokus på individ-, grupp- och organisationsutveckling.

För snart 20 år sedan jobbade jag med elever som av olika anledningar inte fick gå kvar på sin ursprungsskola.

Många elever hade det vi lite slarvigt ibland kallar för skolproblem.

Då jag fick beskedet att en av ”mina” elever försökt ta sitt liv hamnade jag i ett läge där jag både blev chockad, ledsen och förbannad. Min ilska handlade mest om att vi vuxna har skapat ett skolsystem som inte är anpassat för alla barn.

På begravningen fattade jag ett beslut som sedan dess har påverkat mitt liv. Innan den dagen hade jag jobbat som traditionell klasslärare och undervisat elever på mellanstadiet och högstadiet. Nu bestämde jag mig för att ägna mitt liv till att försöka bidra till att barn och vuxna ska må bra och trivas med livet.

För att kunna göra skillnad på djupet började jag arbeta med grupprocesser, normer, värderingar och ledarskap.

Jag upptäckte snabbt att denna kombination kunde göra bestående förändringar både i individer, grupper och organisationer.

Under många år, fram till 2014, hade jag en central anställning i Enköpings kommun, där min roll var att jobba med just dessa frågor på kommunens samtliga skolor.

Mitt uppdrag var att stötta ledning, elevhälsoteam, personal, föräldrar och elever. Ganska snabbt utvecklade jag en utbildningsinsats som jag kallade för inre styrketräning (sedan 2007)

2014 avslutade jag min tjänst som central skolutvecklare i Enköpings kommun. Jag paketerade min kompetens i i tre verb och har idag breddat mina uppdrag till att gälla alla verksamheter som vill grupputveckla, värdegrunda och ledarskapa.

Som egen företagare har jag en tydlig vision: Att skapa en bättre värld genom att bryta negativa mönster och skapa en tillsammanskraft fylld med tillit, engagemang och arbetsglädje.

Ser idag varje uppdrag som en unik möjlighet att få smitta med mitt brinnande engagemang för dessa frågor.

Together we can do it!/ Göran